Отпадат ограниченията за обслужване на моряци в Морска администрация

От утре, 01 март, отпадат наложените ограничения за броя работещи гишета на фронт-офисите на Морска администрация. Maritime.bg припомня, че тези ограничения станаха причина за образуване на опашки от моряци, които изчакват да получат административно обслужване в регионалните дирекции на агенцията.

В публикация в социалните мрежи от ДМА – Варна, която е най-натоварена в страната, отправиха благодарност към морските специалисти, проявили търпение през изминалите трудни месеци.

„Навлязохме и в период на активно подновяване на вашите документи, продиктувано от масовото издаване на такива през 2016 г. във връзка с влизане в сила на промените от Манила в конвенция STCW. Поради това, продължаваме да ви насърчаваме да използвате и куриерските и електронни услуги на агенцията“, допълват още от ДМА – Варна.

Maritime.bg припомня, че неотдавна базираната все още в София централа на агенцията публикува анализ, според който моряците не изказват неудовлетворение от увеличеното време за изчакване пред регионалните дирекции. Тези твърдения на софийската Морска администрация бяха посрещнати със стотици хумористични коментари на моряци в социалните мрежи.

Вижте още по темата тук:

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на