„Национална сигурност“ – ново професионално направление в Морско училище

Предстои оценяване и акредитация по проект за откриване на ново професионално направление във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – 9.1. – „Национална сигурност“.

От 25 до 27 февруари 2021 г. на посещение в училището бе експертна група от Националната агенция за оценяване и акредитация, съобщават от учебното заседение.

Оценяващите бяха запознати от ръководството на Морско училище с историята, традициите, политиката на учебното заведение за осигуряване на качествено образование, а също така и с учебно-материалната база на Факултет „Навигационен“ и Факултет „Инженерен“.

В рамките на посещението бе проведена и среща с потенциални потребители на кадри, бъдещи работодатели на възпитаниците на Училището.

Особен интерес предизвика посещението на Учебния център по кибероперации, който бе открит на 14 февруари от министъра на отбраната Красимир Каракачанов.

Вижте още тук:

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на