Арестуваха четирима българи за риболовен кораб с кокаин

Четирима българи са задържани за наличие на кокаин на борда на риболовен кораб край Южна Африка. На кораба са открити 973 пакета кокаин, които се оценяват на 38,9 млн. щ. долара, съобщават местни медии. На пакетите е изписано „Кинг кока“.

Властите откриват дрогата на борда на неназован риболовен кораб, плаващ под флага на Панама.

Задържани са и други шестима души, за които се предполага, че са граждани на Мианмар. Повдигнати са им обвинение за участие в контрабандата.

Снимка: Дейли Маверик

От разпространената информация не става ясно дали българите са били на борда на кораба или са организатори на канала и арестувани на брега.

„Разследването продължава, тъй като детективите определят произхода, както и планираното местоназначение на пратката“, казва представител на местната полиция.

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на