Трима са арестуваните българи за кокаин на кораб в Южна Африка

Трима са арестуваните българи за открит кокаин на борда на риболовен кораб край Южна Африка. Това съобщиха в отговор на въпрос на Maritime.bg от Министерството на външните работи.

Припомняме, че е открита голяма пратка кокаин на риболовен кораб, плаващ под флага на Панама, в залива Салданха, недалеч от Кейптаун, на стойност 583 милиона ранда.

Предстоящото делото срещу задържаните ще се гледа в съда във Фреденбург.

„От посолството ни в Претория ни информираха, че са осъществили контакт с Интерпол (Претория) във връзка със задържаните за трафик на кокаин на територията на Южна Африка български граждани, които по информация на Интерпол  са 3, а четвъртият е словенски гражданин, До момента  заподозрените български граждани, техни роднини или процесуални представители не са осъществили контакт с представител на  посолството“, коментираха пред Maritime.bg от МВнР. 

Посолството на Република България в Претория остава в контакт с Интерпол (Претория) и властите в ЮАР.

Вижте още тук:

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на