НАТО търси „изчезнала“ руска подводница в Средиземно море. Русия: Няма драма

Изчезналата от средствата за наблюдение на корабите на НАТО в Средиземно море подводница на Черноморския флот „Ростов на Дон“, е във връзка и предава информация, съобщи РИА „Новости“, цитирайки неназован източник.

На 18 март няколко чуждестранни медии съобщиха, че група кораби на Aлианса, след контакт, са започнали търсене на руската дизел-електрическа подводница Б-237 „Ростов на Дон“ по проект „Варшавянка“.

В публикациите се казва, че САЩ са озадачени от случващото се, „особено във връзка със способността на руската подводница да събира конфиденциална информация“.

„Противоподводните сили на НАТО от една седмица опитват да намерят в Средиземно море подводницата „Ростов на Дон“ <…> Търсенето не се е увенчало с успех. Същевременно руското командване не е изгубило контакт с „Ростов на Дон“, каза събеседникът пред агенцията.

Според него Северноатлантическият алианс разполага с големи възможности в Средиземно море, но нивото на скритост на руската подводница е надминало очакванията им.

„Те задействаха големи сили за търсене на руската подводница, но безрезултатно. Значи в условия на бойни действия те се намират под прицел, което им е много неприятно“, каза източникът, предаде RB.

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент