400-метров контейнеровоз заседна в Суецкия канал, бълкер удари бункеровчик на руския флот

Плаващият под флага на Панама контейнеровоз EVER GIVEN (IMO: 9811000) заседна в Суецкия канал, блокирайки трафика. Инцидентът с построения през 2018 г. кораб е станал в района на Суец, Египет, при к.м. 151.

Снимка: Julianne Cona | Instagram

15 кораба са били в конвоя след EVER GIVEN, според информация на GAC, които добавят, че съдът засяда около 0750 ч. м.в. на 23 март.

По непотвърдена информация, EVER GIVEN остава без ход и управление след блекаут.

При друг инцидент плаващият под флага на Барбадос бълкер ARK ROYAL (IMO: 9219446) се сблъсква с руския военен бункеровчик KOLA (IMO: 6720004).

Инцидентът е станал във водите на Суецкия залив. Бункеровчикът е на поход с руска фрегата и влекач, започнал на 16 декември за посещение на Порт Судан, Оман и ескорт на кораби през Аденския залив. Не се съобщава за пострадали и допуснато замърсяване.

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на