Evergreen: Силен порив на вятъра е причина за засядането в Суецкия канал

Силен порив на вятъра е в основата за засядането на EVER GIVEN в Суецкия канал. Това е посочено в позиция на Evergreen, разпространена до медиите в сряда. Maritime.bg припомня, че във вчерашната сутрин 400-метровият контейнеровоз блокира трафика в Суецкия канал. От данни на AIS става ясно, че над 20 кораба очакват снемането на построения преди 3 години кораб с капацитет за превоз на 20 хил. TEU.

Седем влекача продължават опитите за изтегляне на контейнеровоза.

Мениджърите на кораба – BSM, съобщиха в отделно съобщение до медиите, че няма пострадали.

В съобщенията на BSM и Evergreen не се посочва разпространена по-рано информация, че вероятна причина за инцидента става блекаут.

Междувременно от Балтийския флот на Русия изразиха позиция, че причина за другия инцидент – във водите на Суецкия залив, при който бълкер удари военен бункеровчик, е причинен от „грубо погазване на правилата“ от търговския кораб. ARK ROYAL е ударил танкер KOLA в кърмовата част.

Още по темата:

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на