Русия ще реагира адекватно на дейностите на НАТО в Черно море, обяви Захарова

Русия ще реагира адекватно на дейностите на НАТО в Черно море, действайки в интерес на гарантиране на собствената си сигурност. Това заяви в петък на брифинг официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, съобщава ТАСС, предаде Нюз.

„Накратко, отговорът от гледна точка на гарантиране на собствената ни сигурност е традиционен: ние ще реагираме адекватно“, каза Захарова, коментирайки по искане на журналисти възможния отговор на Русия на засилването на военното присъствие на алианса в Черно море и мерки за предотвратяване на провокации.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви по-рано, че алиансът ще продължи да изгражда военното си присъствие в Черноморския регион „на сушата, в морето и във въздуха“.

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на