Кандидат-депутат от ГЕРБ: Ще има интерес от стратегически инвеститори за „Пристанище Варна“

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС във Варна Павел Христов и Николай Малев се срещнаха с работещите във фирма „ Портови флот 99“ АД – компания с 50-годишен опит в областта на маневрените и буксирни услуги в акваторията на пристанище Варна.

Двамата кандидати за народни представители посочиха, че в следващия мандат се залага на още по-голямо развитие на пристанищната инфраструктура, включително и чрез публично-частно партньорство. От фирмата се интересуваха дали ще се намери стратегически инвеститор за пристанище Варна, както и дали бъдещо концесиониране на порта ще запази дейностите, както и работните места.

Идеята на концесията е да се запазят добрите практики, целта е не да се разрушава изграденото, а да се надгражда с нови мощности и услуги , както и да се търси баланс между икономика и социална политика, за да има сигурност, стабилност и предвидимост за работещите.

Човешкият потенциал и кадрите с опит са най-важният капитал за всяка просперираща фирма, каза Павел Христов, който беше депутат в 44-ото НС и член на ПК „Транспорт, информационни технологии и съобщения“. Според него ще има интерес от стратегически инвеститори за най-голямото българско пристанище, защото държавата създава условия за това, включително и с удълбочаването на двата подходни канала на пристанище Варна, което се извършва сега.

С мащабния проект и една от най-големите инвестиции се реализира третият етап в изработването на генералния план за развитието на морския порт, а и на България като морска страна.


Кандидатът за народен представител Николай Малев посочи реалните цели, заложени в програмата на ГЕРБ, за увеличаване доходите, като припомни какво успя да направи правителството на Бойко Борисов в тази насока за последните 4 години и какъв е техният ръст въпреки тежката пандемия, започнала миналата година в страната и в света.

Срещата се проведе при спазване на задължителните противоепидемични мерки-на открито и с маски.

Какво предлагат на морската общност от БСП, четете тук

Какви планове разкриват от ГЕРБ – Бургас, четете тук

Какви ангажименти поеха от „Демократична България“, четете тук

* Maritime.bg НЕ приема платена политическа реклама за кампанията. Изданието публикува свободно информация, изпратена на редакционната поща на адрес: news@maritime.bg, свързана със заявки на политически субекти за развитие на морската индустрия в страната.

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на