Русия прие поредна нова подводница

В Санкт Петербург бе спусната на вода подводница „МАГАДАН“. Подводната лодка ще влезе в състава на Тихоокеанския флот на Руската федерация.

„МАГАДАН“ е снабдена с ударен комплекс „Калибър“ и мощно торпедно въоръжение, според медии във федерацията.

Главното ударно оръжие на подводницата са крилатите ракети „Калибр-ПЛ“, които се изстрелват от торпеден апарат. Именно с такива ракети стреля по терористи в Сирия подводницата по проект 636.3 „Ростов на Дон“, отбелязва ТВ „Звезда“.

Видео:

Подводниците от модифицирания проект 636 имат по-висока (в сравнение с предишните проекти) бойна ефективност. Освен минно-торпедното въоръжение (шест носови торпедни апарата и боекомплект от 18 торпеда или 24 мини) „Варшавянка“ има и собствени средства за ПВО. Те включват преносим зенитно-ракетен комплекс „Стрела-3“ или „Игла“, въоръжени с управляеми ракети клас „повърхност-въздух“.

Видео:

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на