Два кораба се сблъскаха в Средиземно море, единият плавал към Варна

Два кораба се сблъскаха във водите на Средиземно море край гръцкия остров Китира. Инцидентът е станал на 13 март с плаващия под флага на Либерия бълкер KIVELI (IMO: 8204731) и плаващия под флага на Малта AFINA I (IMO: 9585015). KIVELI удря AFINA I в района на мидела в левия борд, става ясно от разпространени в интернет снимки.

18-членен е екипажът на AFINA I, който се контролира от украинска компания и е плавал с товар метален скрап от Новоросийск за Испания. 24-членен е екипажът на KIVELI, собственост на фирма от Пирея, който е плавал от Мароко за Варна.

При сблъсъка не са пострадали моряци, но отделянето на двата кораба е щяло да доведе до нахлуване на задбордна вода на AFINA I. Спасителите са започнали операция за прехвърляне на товара на кораба, става ясно от разпространено в интеренет видео.

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на