Два кораба се сблъскаха в Средиземно море, единият плавал към Варна

Два кораба се сблъскаха във водите на Средиземно море край гръцкия остров Китира. Инцидентът е станал на 13 март с плаващия под флага на Либерия бълкер KIVELI (IMO: 8204731) и плаващия под флага на Малта AFINA I (IMO: 9585015). KIVELI удря AFINA I в района на мидела в левия борд, става ясно от разпространени в интернет снимки.

18-членен е екипажът на AFINA I, който се контролира от украинска компания и е плавал с товар метален скрап от Новоросийск за Испания. 24-членен е екипажът на KIVELI, собственост на фирма от Пирея, който е плавал от Мароко за Варна.

При сблъсъка не са пострадали моряци, но отделянето на двата кораба е щяло да доведе до нахлуване на задбордна вода на AFINA I. Спасителите са започнали операция за прехвърляне на товара на кораба, става ясно от разпространено в интеренет видео.

Последни новини

Последни новини

Младежи, взели участие в „Дните на сините кариери“, проявяват интерес към обучение и реализация в България

Международният формат "Дни на сините кариери" даде възможност на 60 младежи от Португалия, Испания, Полша, Гърция, Румъния и България да се запознаят с възможности за

Министър Явор Гечев: Ще защитим българските рибари и икономическите интереси на страната

Министерството на земеделието защитава българските рибари и икономическите интереси на страната. Това заяви министърът на земеделието Явор Гечев на среща с капитаните на