Два кораба се сблъскаха в Средиземно море, единият плавал към Варна

Два кораба се сблъскаха във водите на Средиземно море край гръцкия остров Китира. Инцидентът е станал на 13 март с плаващия под флага на Либерия бълкер KIVELI (IMO: 8204731) и плаващия под флага на Малта AFINA I (IMO: 9585015). KIVELI удря AFINA I в района на мидела в левия борд, става ясно от разпространени в интернет снимки.

18-членен е екипажът на AFINA I, който се контролира от украинска компания и е плавал с товар метален скрап от Новоросийск за Испания. 24-членен е екипажът на KIVELI, собственост на фирма от Пирея, който е плавал от Мароко за Варна.

При сблъсъка не са пострадали моряци, но отделянето на двата кораба е щяло да доведе до нахлуване на задбордна вода на AFINA I. Спасителите са започнали операция за прехвърляне на товара на кораба, става ясно от разпространено в интеренет видео.

Последни новини

Последни новини

Чилийски военен кораб ще транспортира полярниците до базата „Св. Климент Охридски“

Първата група от 15 души полярници от юбилейната 30-а българска антарктическа експедиция, след десетдневна карантина в чилийското пристанище Пунта Аренас, вече са на борда на

Южният океан е маховикът на климатичната система, все още поглъща огромни количества въглероден диоксид

Южният океан все още усилено абсорбира големи количества въглероден диоксид, отделян от изгарянето на изкопаеми горива, показва проучване, базирано на въздушни наблюдения.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент