Първа поръчка за нов пътнически кораб от началото на пандемията

Японската круизна компания NYK Cruises, част от корпорация NYK, обяви поръчка за строителство на нов пътнически кораб, задвижван с LNG. Той ще се строи в немските корабостроителници „Mayer Werft“.

Това е първа поръчка за нов пътнически кораб от началото на пандемията COVID-19, според съобщение на пресслужбата на завода, изпратено до Maritime.bg.

Новият кораб на японската крузна компания ще бъде предаден през 2025 г. Съдът ще има дължина 228 m, широчина 29.8 m и ще приема на борда си до 744 пасажери, обслужвани от 470-членен екипаж.

Корабът ще се задвижва от двигател, работещ на два вида гориво.

Maritime.bg припомня, че NYK продаде половината от дяловете в круизната си компания през 2019 г. Година по-късно избухна пожар на борда на единствения пътнически кораб, опериран от компанията.

Още по темата:

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на