Танкер и бълкер се сблъскаха край Филипините (снимки и видео)

На 7 април в 2150 ч. Бреговата охрана (БО) на Филипините получава сигнал за сблъсък между танкер RICH RAIBOW (IMO: 9800659, флаг: Панама) и бълкер IVY ALLIANCE (IMO: 9473834, флаг: Маршалови о-ви), станал на около 3 nm от бреговете на Кавите, съобщиха пред Maritime.bg от пресслужбата й.

Снимки: БО, Филипини

Танкерът превозва бензин от Филипините са Китай, а бълкерът товар въглища от Индонезия за страната, според информация на БО.

Към района БО изпраща специалисти от звената за специални операции и опазване на околната среда. Експертите докладват, че следствие от сблъсъка на IVY ALLIANCE е образувана 15-метрова хоризонтална пробойна над водолинията по десния борд в района на носа. Хоризонтална пробойна с дължина до 20 метра е образувана и над водолинията от носа на десния борд на танкер RICH RAIBOW.

Към 0851 ч. на 08 април 2021 г. двата кораба са задържани по започнало разследване, съобщиха още от БО.

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на