Български механик е пострадал на кораб APL Southampton?

Български моряк е пострадал при инцидент на борда на APL SOUTHAMPTON (IMO: 9462017). Това твърдят източници на Maritime.bg. Според информацията, при инцидент в машинното отделение е пострадал български механик на построения през 2009 г. контейнеровоз, плаващ под флага на Сингапур.

В момента съдът плава към района на Сан Франциско, предстои медицинска евакуация на българския механик, както и на пострадал при инцидента ойлер, според получената в редакцията на Maritime.bg информация.

Към момента няма официално потвърждение за инцидента, станал преди по-малко от 12 часа, както и отговор на изпратено запитване от Maritime.bg до пресслужбата на CMA CGM. Неуспешни са опитите за връзка с APL, както и Seaspan – собственик на кораба. Бреговата охрана на САЩ не приема телефонни обаждания за връзка с медиите, поради COVID-19 пандемията, а отговор на изпратените въпроси все още не е получен.

Очаквайте подробности

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на