ДППИ строи Морска палата във Варна за 17 млн. лева

До 17 млн. лева ще струва новата Морска палата в зоната на Морска гара – Варна, става ясно от обявена поръчка на ДП „Пристанищна инфраструктура“, установи справка на Maritime.bg.

В предмета на поръчката се включва изпълнение на инженеринг – проектиране,  строителство, авторски надзор, доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на оборудване, хардуерни компоненти, софтуерни системи и интерактивно съдържание, както и провеждане на обучение на персонала на възложителя за работа с доставените системи, с цел изграждане на мултифункционален-интерактивен център Морска Палата в гр. Варна.


„Целта на обществената поръчка е да бъде изграден мултифункционален-интерактивен център за жителите и посетителите на гр. Варна от всички възрастови групи, в който ще бъдат извършвани дейности с образователно-развлекателен характер, водещи до стимулиране на интерес и вдъхновение към науката, технологиите, инженерството и изкуството“, пише в обявлението.

Самото строителство на палатата ще възлезе на до 7.6 млн. лева, а софтуерната инфраструктура за електронно интерактивно съдържание – 2.5 млн. лева.

Срокът за строителството е 510 дни.

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент