Пожар на контейнеровоз край Шри Ланка (снимки)

Пожар е избухнал на борда на плаващия под флага на Сингапур и построен през тази година контейнеровоз X PRESS PEARL (9875343). Това съобщиха Военноморските сили на Шри Ланка, уточнявайки че гори товар в превозвани на борда контейнери. Сигнал за бедствие е подаден на 20 май, когато корабът се намира на рейд пред пристанище Коломбо и на 9,5 nm от брега.

Снимка: ВМС, Шри Ланка

На борда на плавателния съд има 1 486 TEU, сред тях има единици, в които се превозва 25 t азотна киселина, както и такива с химикали и козметика.

Не се съобщава за пострадали моряци сред 25-членния екипаж, съставен от моряци от Филипините, Китай, Индия и Русия, уточняват от флота.

На борда на кораба е изпратен екип от местните служби.

Според първоначалните оценки – по всяка вероятност пожарът възниква следствие на химическа реакция в един от контейнерите.

Снимки:

Последни новини

Последни новини

За момента не са установени отклонения в качеството на водата на Черно море край Украйна

Разрушаването на стената на Каховската ВЕЦ на 6 юни 2023 г. заплашва с негативни последици за екосистемата на Черно море. Поради наводняването на крайбрежните зони има голяма

Evil Woman води след първия състезателен ден на Varna Channel Cup, днес яхтите влизат в канала море – езеро

Купата за канала, предлага днес на варненци невероятно зрелище, в което близо 40-те участващи яхти влизат в единствената за България, а и една от малките по света, канални