Борислав Гуцанов: Варна няма Интермодален терминал, заради интересите на една партия

Пристанище Варна - Изток, SkyNomad

Интересите на една партия вероятно стоят зад неизграждането на интермодален терминал във Варна. Това заяви пред Радио Варна градският лидер на БСП Борислав Гуцанов. Той предположи, че проектът, с който трябваше да се освободи зоната на Морска гара – Варна, е зациклил заради политически интереси.

„…други интереси, свързани с друга партия, която пряко се намеси в покупката на ТЕЦ – Варна“, подчерта той.

Гуцанов коментира и развитието на зоната за свободен достъп на държавното пристанище в града. „Твърде далече от това, което трябваше да бъде“, определи видимите резултати на Морска гара.

По думите му това е тема, повдигната преди около 15 години. Тогава, припомни той, се е работило по идея зоната да вземе най-добрите примери от Барселона и Генуа, за което е имало подписано споразумение между общината и правителството.

„Най-важната атракционна зона за развитие на града, за туризма, е напът да бъде опропастена“, каза още той.

Гуцанов изтъкна, че Варна е станала изключително „иновативна“ по отношение възлагането на обществени поръчки, посочвайки как започна ремонтът на скъсания тръбопровод. „Автомагистрали стана нарицателно как се вземат средства без конкурс и търг. Не беше ли така с прословутата тръба, за която от 2015 г. се знае, че има проблеми, нима „Хидрострой“ не взе последния над 1 млн. и на същия ден не преотстъпи [ремонта, б.а.] на „Хидроремонт“?“, попита той.

Последни новини

Последни новини

Търсят нов собственик за над 19 млн. лева на суперяхта, построена преди над 60 години във Варна

Над 19 млн. лева е обявената цена за продажба на суперяхтата LA SULTANA. Построеният през 1962 година класически моторен съд с дължина 65 метра събира погледите на любителите на

Подписахме Меморандум за разбирателство за морско сътрудничество с Пакистан

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев и посланикът на Ислямска република Пакистан Н. Пр. Мариам Афтаб подписаха Меморандум за разбирателство за