НФСБ: Нормално ли в България да не може да се построи пристанище за 18 години?

Нормално ли в България да не може да се построи пристанище за 18 години? Този въпрос задават от ПП „НФСБ“ в своя декларация, която бе разпространена до медиите.

Изображение Google Earth

Причина за нея става течащия от седмица публичен сблъсък между „Газтрейд“, Община Белослав и РИОСВ – Варна. Припомняме, че инвеститорът твърди, че инвестиционното му намерение за градеж на пристанище бива спирано целенасочено. Тези твърдения се отхвърлят от местната община.

„Нормално ли е 18 години да не може инвеститор да завърши и реализира намерението си, свързано с построяване и развитие на пристанищен терминал за товарене, разтоварване и съхранение на втечнени газови товари, а в същото време ДПС и Ахмед Доган да получат подарък-пристанище с перспектива и 500 милиона лева за достъп до него?“, пише в позицията, подписана от Димитър Карбов от НФСБ, който е и пристанищен специалист.

От партията предполагат, че „експертният съвет към РИОСВ – Варна е подготвил под диктовката на регионалния директор Ерджан Себайтин, екс-депутат и един от местните лидери на ДПС в региона-отказ за съгласуване на внесено инвестиционно намерение на „Газтрейд“  за 50 млн. лева“.

От областния комитет на ПП „НФСБ“ – Варна изказват „остро възмущение по този казус и репресията, осъществена спрямо един от най-големите инвеститори и работодатели в област Варна“. Партията настоява за отстраняване на регионалния директор на РИОСВ – Варна.

НФСБ изтъква, че е единствената партия, която преди 3 години се обявява против проект за утилизиране на боеприпаси в държавно кораборемонтно предприятие край Белослав. „Къде бяха всички тези общинари, къде беше ДПС, които днес уж са загрижени за здравето и живота на жителите на Община Белослав, блокирайки с подобна теза многомилионните инвестиции за развитие на пристанището на газовия търговец“, питат от националистическата формация.

Тема в развитие:

| Деян Иванов, Община Белослав: Напълно несъстоятелни са твърденията на „Газтрейд“

| Подкрепих друг за кмет. Проблемите на едно пристанище

| Газтрейд: Рекет стои зад атаките срещу пристанището

| Позицията на Община Белослав

| Сигнализираха областния управител на Варна за петиция срещу пристанище край Белослав

| Невидимото пристанище на „Газтрейд“

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Прави се всичко възможно да бъде намерена черната кутия на падналия самолет

Прави се всичко възможно да бъде намерена черната кутия на падналия самолет. Това заяви в "Денят започва" началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Ако майор Валентин