Пирати атакуваха два пъти бълкер за ден

Бълкер бе атакуван два пъти в рамките на ден от пирати във водите край Нигерия. На 6 юни към неназования плавателен съд се приближава бързоходна лодка с шестима въоръжени пирати. Инцидентът става на около 220 nm от Лагос, когато бълкерът плава под екскорта на охранителен катер.

По-късно през същия ден и след прекратяване на ескорта, пиратите правят повторен опит. Неназованият атакуван кораб увеличава скоростта си, а екипажът е евакуиран в безопасно помещение. Около 30 минути лодката на нападателите е правила опити за сближаване с кораба.

По-късно стана ясно, че е атакуван плаващият под флага на Маршаловите острови бълкер CP TIANJIN. Компанията за морска сигурност “Амбри” съобщи, че не е коректна разпространената в някои медии информация, че пиратите успешно се качват на борда му.

Остава висок рискът от пиратски нападения в Гвинейския залив, коментират от друга охранителна компания “Диаплус Меритайм Сървисиз”.

Последни новини

Последни новини

Доц. д-р Виолин Райков: Разминават се реалните и някои от определените размери за улова на риби 

Минималните размери за улов не съответстват на това, което би трябвало да бъде. Примерно, барбуната влиза в полова зрялост при всички положения с размер над 10 см., а в нашето

Руският флот приема нова фрегата

Фрегата "Адмирал Головко" от проект 22350 ще бъде приета в състава на ВМФ на Руската федерация през следващия месец, обяви ТАСС, цитирайки източник от военно-промишления

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент