Пристанище Русе готви инвестиции за 3 млн. лева

Пристанищният комплекс в Русе планира да разшири портфолиото си от дейности, които предлага. Това бе обсъдено по време на среща между областния управител Борислав Българинов и изпълнителния директор на дружеството инж. Петър Драгошинов.

„Намираме се на една от най-големите реки в Европа, от нас зависи дали ще успеем да превърнем града и региона в своеобразен център по поречието на Дунав. Имаме всички предпоставки затова – отлично подготвени специалисти, водещи фирми в сферата на речния транспорт, университет, можещ да предложи иновативни решения и добра свързаност с останалата част на страната. Колкото до инфраструктурата считам, че с воля и правилни политически решения можем да затвърдим позициите на града като фактор в търговията и то не само в речната.“, заяви Българинов пред Драгошинов.

„Крайно време е да обърнем реката към града – това трябва да е водещ приоритет за всеки управник тук. Държавата трябва да направи всичко по силите си, за да обезпечи развитието на икономиката и да сведе до минимум диспропорциите между отделните региони.“, допълни още областният управител. Той е категоричен, че така ще се подобри климата за работа и живот в България.

На практика това е единственият държавен пристанищен оператор на печалба през изминалата година, твърдят от русенската областна администрация.

За съжаление през последните няколко години се наблюдава спад в превоза на въглища, а това рефлектира негативно върху резултатите на дружеството.

До края на годината от Пристанищния комплекс възнамеряват да направят инвестиция в рамките на около 3 милиона лева. 1/3 от нея ще бъде използвана за закупуване на нови машини и съоръжения, а останалите 2 милиона ще бъдат разходвани за изграждането на нови открити и закрити складови площи. По този начин се очаква увеличаване на прихода на комплекса.

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент