Първият FSRU на „Karmol“ пристигна в Сенегал (видео)

Първият FSRU на „Karmol“ пристигна в Дакар, Сенегал. Това съобщиха пред Maritime.bg от пресслужбата на японската „Mitsui OSK Lines“, която заедно с турската „Karadeniz Holding“ строиха съвместно съда в Сингапур и имат равни дялове в „Karmol“.

KARMOL LNGT POWERSHIP Africa (IMO: 9043677) вече е готов за операции по проекта за осигуряване на надеждна, достъпна и по-чиста енергия за Сенегал.

Съдът ще осигурява газ за плаващата електроцентрала „Karadeniz Powership Ayşegül Sultan“ на турската компания, която има капацитет от 235 MW. Централата вече осигурява около 15% от ел. нуждите на западноафриканската република.

Според Karmol комбинацията между FSRU и плаваща централа е “ новаторско решение при преноса и използване на чиста енергия от втечнен природен газ за страни без инфраструктура или доставки на природен газ“.

Видео:

Последни новини

Последни новини

Празник на флота в Русе (галерия)

От град Русе започнаха празненствата по случай 142-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България. Заместник-командирът на Военноморските сили

Проф. Илия Пеев: Поне 15% ръст на БВП може да даде морската индустрия

За възможността националната морска идея, която толкова пъти беше неглижирана, най-после да има по-ефективна и резултатна завършеност, за очакванията на морската ни общественост