С конкурс избират име на учебния и научно-изследователски кораб на ВВМУ

До края на месеца предстои финализиране на процедурата за придобиване на учебен и научно-изследователски кораб от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Това обяви пред Maritime.bg началникът на училището флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров.

Той коментира, че съдът ще плава под военноморски флаг, а вече е обявен конкурс за избор на името му.

До края на месеца предложения за името на съда следва да се изпращат на имейл name-421@naval-acad.bg и трябва да са свързани и подчертават историята, географията, образованието, науката, културата или трафициите в България, както и да са съобразени с традициите на източноправославното вероизповедание, обясниха още от ВВМУ.

Maritime.bg припомня, че по обявената от ВВМУ процедура за кораб, за която бяха осигурени 1.2 млн. лева, училището придобива специализирания съд ISKATEL (IMO: 8112586). Освен плавания за обучаемите в Морско училище, корабът ще служи за извършване на полярни експедиции.

Тема в развитие:

Руският „Искател“ уверено плава към Морско училище

Стана ясна предложената цена по поръчката за кораб на ВВМУ

България купува 37-годишен руски кораб за учебни цели?

Обявиха поръчката за нов учебен и научно-изследователски кораб

България ще има нов учебен и научно-изследователски кораб

Уникален консорциум ще модернизира морската ни научна база

Последни новини

Последни новини

Празник на флота в Русе (галерия)

От град Русе започнаха празненствата по случай 142-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България. Заместник-командирът на Военноморските сили

Проф. Илия Пеев: Поне 15% ръст на БВП може да даде морската индустрия

За възможността националната морска идея, която толкова пъти беше неглижирана, най-после да има по-ефективна и резултатна завършеност, за очакванията на морската ни общественост