Рекорд: Моряк прекара 31 месеца на кораб-затвор

Деветнадесет моряци от Индия, Бангладеш, Турция и Азербайджан ще бъдат репатрирани и ще могат да се присъединят към семействата си, след двегодишен престой на борда на кораба-затвор ULA (IMO: 8102414). Това съобщиха пред Maritime.bg от пресслужбата на ITF. Организацията съдейства за решаване на казуса на моряците, които обявиха и гладна стачка.

Един от тях е на борда на кораба от 31 месеца, подчертаха още от ITF.

Моряците бяха изоставени без вода, провизии и гориво през 2019 г. Собственикът на кораба – „Aswan Trading & Contracting“, спря да изплаща и възнагражденията им.

Плавателният съд остана без гориво и легна на дрейф, имаше реална опасност да заседне или потъне, припомнят от организацията. По настояване на ITF съдът бе приет в кувейтско пристанище.

Опитите през последната година за репатриране на екипажа обаче останаха неуспешни, тъй като настъпи глобалната COVID-19 пандемия, припомнят още от ITF.

Последни новини

Последни новини

Празник на флота в Русе (галерия)

От град Русе започнаха празненствата по случай 142-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България. Заместник-командирът на Военноморските сили

Проф. Илия Пеев: Поне 15% ръст на БВП може да даде морската индустрия

За възможността националната морска идея, която толкова пъти беше неглижирана, най-после да има по-ефективна и резултатна завършеност, за очакванията на морската ни общественост