Випуск 2021 на Старшинския колеж в Морско училище получи своите свидетелства

Кадетите от Випуск 2021 на Професионалния старшински колеж към ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ получиха своите свидетелства за професионална квалификация на официална церемония на 18 юни 2021 г.

40-те мъже и жени, които преди дни положиха успешно своите държавни изпити, по случай завършването им, бяха поздравени от командира на ВМС – контраадмирал Кирил Михайлов, и началника на Морско училище – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров.

Първенец на випуска тази година е старши матрос Ивайло Янков от специализация „Експлоатация и поддръжка на корабни енергитични уредби“. Той получи предметна награда от министъра на отбраната, както и отличия от командира на ВМС и началника на Морско училище. Наградени бяха и първенците на останалите специализации.

Последни новини

Последни новини

Празник на флота в Русе (галерия)

От град Русе започнаха празненствата по случай 142-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България. Заместник-командирът на Военноморските сили

Проф. Илия Пеев: Поне 15% ръст на БВП може да даде морската индустрия

За възможността националната морска идея, която толкова пъти беше неглижирана, най-после да има по-ефективна и резултатна завършеност, за очакванията на морската ни общественост