Моряците на „Дружба“ ще гласуват на 11 юли

На борда на ферибота ДРУЖБА ще бъдат проведени избори. На 11 юли съдът ще бъде в открити води. Информацията е на председателя на РИК-Бургас Михаил Хаджиянев, предаде Флагман.

27 души засега са записани в подготвения избирателен списък, от тях ще бъде излъчен председател на СИК, секретар и членове.

В деня на вота плавателният съд ще бъде извън територията на Република България и капитанът е получил пълни инструкции за провеждането на изборния ден. „Ще задвижим процедурата, Община Бургас ще разкрие секция, ще приготвим книжата и избирателния списък. Корабът заминава в събота и в неделя на него ще се проведе редовно гласуване. Най-интересното е, че капитанът ще пусне протокол-грама до съответното параходство, което ще ни изпрати резултатите в нощта на изборите, а ние ще изготвим специално решение. То ще съдържа само данните, които сме получили от протокол-грамата и резултатите ще се съберат с останалите“, обясни адв. Хаджиянев.

„От моята 20-годишна практика нямам нито един кораб, на който да са гласували в открито море по новия Изборен кодекс. В началото на 90-те години сигурно се е гласувало, но тогава това се случваше по коренно различен начин“, каза адв. Хаджиянев.

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент