Откриха луксозен моряшки салон на летището в Доха

Луксозен моряшки салон е новата придобивка на международното летище Хамад, Доха, Катар. „Ексклузивното и луксозно убежище“, както го определят от Qatar Airways, бе официално открито в Международния ден на моряка и е достъпно за моряци и заетите в офшорната индустрия, които летят с авиокомпанията.

Катарските авиолинии твърдят, че подобен салон е първи по рода си, предлагайки специални луксозни условия за работещите в морската индустрия, които имат достъп до специална селекция от храни и напитки, неограничен високоскоростен интернет, душ кабини, ТВ-зона, материали за четене и бизнес център.

Авиооператорът изтъква, че подобни условия досега са били достъпни единствено за високия бизнес клас пътувания, но е време моряците – гръбнакът на световната търговия, да получат подобаващо обслужване при пътуванията си, както и по време на пандемията.

Qatar Airways освен това дава на близо 500 моряци, пътували в Международния ден на моряка – 25 юни, специалното право да летят в по-висок клас и премуим места и кабини в самолетите на компанията.

„Морската индустрия е в основата на световната икономика и като водеща световна авиокомпания Qatar Airways е наистина горда да подкрепи екипажите, които заедно с нас поддържат света в движение. Ние предлагаме нещо, което никое друго летище или авиокомпания в момента не предлага – спокойно пространство за тези ключови работници, за да се отпуснат по време на трансфери, на полет, докато се прибират вкъщи или до следващата си смяна“, коментира главният изпълнителен директор на авиокомпанията Акбар Ал Бакер.

От Qatar Airways подчертават, че от началото на пандемията е превозила над 380 хил. моряци и заети в морската индустрия. Освен това други 28 хил. моряци са летяли със самолети на компанията по време на 100 чартирани полета за репатриране и смени в корабни екипажи.

Последни новини

Последни новини