ITF: Не правете смени в Мозамбик

Международната федерация на транспортните работници (ITF) призовава корабособствениците да не извършват смени в корабни екипажи в района на Северен Мозамбик, заради насилие от предполагаеми филиали на Ислямска държава.

ITF твърди, че рискът за моряците е твърде висок. Не се изключват нападения и отвличания с цел откуп, подчертават от организацията. „Рискът в Кабо Делгадо, поради бойните действия там, не може да оправдае продължаването на смените в корабните екипажи“, предупреждават от ITF.

Федерацията призовава местното правителство да положи всички нужни усилия, за да се възстанови редът в района, което да осигури сигурността на местните и международни транспортни работници.

Местното звено на организацията добавя, че пристанищата Биера, Накала и Мапуто остават безопасни за смени. Бойните действия в Кабо Делгадо обаче са причина за смъртта на хиляди хора през последните години.

През април Total евакуира своя LNG терминал в района.

Последни новини

Последни новини

Издадоха принудителна административна мярка за спиране на дейностите по претоварване от кораба „Vera Su“

Министърът на околната среда и водите Асен Личев издава принудителна административна мярка на Изпълнителна агенция „Морска администрация“ за спиране на дейностите по

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент