ДППИ награди млади поети в Деня на река Дунав

Заместник областният управител на Русе Синан Хебибов и заместник-кметът Енчо Енчев връчиха награди на талантливи деца, участвали в организирания от Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) конкурс за поезия „Дунав и Русе в сърцето ми“. Тържеството по повод Международния ден на река Дунав се проведе на 29 юни 2021 г. пред сградата на Центъра за речни информационни услуги – Русе в присъствието нa заместник областния управител д-р Стефка Караколева, официални лица, малки и големи любители на реката и представители на медиите.

Първо място в поетичния конкурс си поделят стихотворенията „Като талисман“ и „Обичам Русе“ на 9-годишните Ниса Зенгин от гр. Кърджали и Раяна Цигуларова от гр. Русе. На второ място е класирано „Когато над Дунава слънцето изгрява“ на Максим Данаилов на 9 години от Русе, а на трето –  „Тук в Русе край реката“ на Георги Рашков на 13 години също от Русе.

С много награди и забавни изненади за малките поети, както и с вълнуващи емоции, музика и танци на малчугани от Детска вокална група „Слънце“ при Общински детски център за култура и изкуство в гр. Русе и Клуб по спортни танци „Настроение“ премина тържеството по случай празника на реката, която вълнува и вдъхновява. ДППИ беше подготвило подаръци за всички деца, вдъхновили се да посветят стихове на красивата река и на града, наричан малката Виена. Празникът завърши тържествено под звуците на Общинския духов оркестър „Биг Бенд Русе“.

Последни новини

Последни новини

Изкуствен интелект осигурява безопасно маневриране при ограничена видимост в Пристанище Варна

Как да се впрегне изкуственият интелект в морските технологии? Отговор дава мащабен европейски проект, в който участва Техническият университет - Варна. Това заяви пред

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент