Експлозия на контейнеровоз, Израел отново обвини Иран

Взрив е избухнал на борда на плаващия под флага на Либерия контейнеровоз CSAV TYNDALL (IMO: 9627928), след напускане в събота на пристанище Джеда, Саудитска Арабия. Към момента не е известна причината за експлозията, нито има реални подробности за характера на инцидента.

Междувременно медии в Израел разпространиха информация, че по всяка вероятност става дума за нападение от страна на Иран.

Подобна бе политиката на държавата Израел – първо медии да посочат като отговорен Иран, а после и представители на правителството, при инцидентите с автомобиловоза HELIOS RAY, на който имаше българи, както и контейнеровоза LORI.

Във всички подобни случаи до момента държавата Израел не е предоставила на международната морска общност и медиите никакви преки доказателства, че зад тях стои Иран.

Няма пострадали моряци при инцидента на борда на контейнеровоза CSAV TYNDALL. Плавателният съд е продъжил прехода си към ОАЕ.

Медии в Израел съобщиха, че корабът е собственост на местната „Zodiac Maritime“, но и тази информация се оказа недостоверна, а компанията трябваше публично да се разграничи от случая заявявайки, че не е нито собственик, нито оператор на контейнеровоза с капацитет за превоз на близо 9 хил. TEU.

Вижте още:

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент