Експлозия на контейнеровоз, Израел отново обвини Иран

Взрив е избухнал на борда на плаващия под флага на Либерия контейнеровоз CSAV TYNDALL (IMO: 9627928), след напускане в събота на пристанище Джеда, Саудитска Арабия. Към момента не е известна причината за експлозията, нито има реални подробности за характера на инцидента.

Междувременно медии в Израел разпространиха информация, че по всяка вероятност става дума за нападение от страна на Иран.

Подобна бе политиката на държавата Израел – първо медии да посочат като отговорен Иран, а после и представители на правителството, при инцидентите с автомобиловоза HELIOS RAY, на който имаше българи, както и контейнеровоза LORI.

Във всички подобни случаи до момента държавата Израел не е предоставила на международната морска общност и медиите никакви преки доказателства, че зад тях стои Иран.

Няма пострадали моряци при инцидента на борда на контейнеровоза CSAV TYNDALL. Плавателният съд е продъжил прехода си към ОАЕ.

Медии в Израел съобщиха, че корабът е собственост на местната „Zodiac Maritime“, но и тази информация се оказа недостоверна, а компанията трябваше публично да се разграничи от случая заявявайки, че не е нито собственик, нито оператор на контейнеровоза с капацитет за превоз на близо 9 хил. TEU.

Вижте още:

Последни новини

Последни новини

Хуан Ричардс: България е атрактивен пазар за растеж за Hapag-Lloyd и заема стратегическа позиция в Югоизточна Европа

Hapag-Lloyd откри два нови офиса в България с екипи, готови да обслужват своите клиенти в пристанищния град Варна и българската столица София. С население от около 7,1

Иван Портних: Не съм построил тръбопровода в езерото, ще съдействам на правосъдието

Все още не съм получил обвинителния акт от Окръжната прокуратура, по повод аварията на тръбопровода във Варненското езеро, затова не мога да коментирам обвиненията. Ще

Прокуратурата внесе в Окръжен съд – Варна обвинителен акт за замърсяването на Варненското езеро

Днес Окръжна прокуратура – Варна внесе във Окръжен съд – Варна обвинителен акт за замърсяването на Варненското езеро от тръба на канализацията. Обвинени са три лица, сред

Собствениците на „Galaxy Leader“: Нищо не може да се постигне със задържането на екипажа

Всички нации, чиито граждани са държани от хутите, да удвоят усилията си, за да осигурят освобождаването им и незабавното им връщане при техните близки. Това призоваха от