Турция строи корпуса на корвета за флота на Украйна

Украинският президент Владимир Зеленски обяви, че в Турция е започнало строителството на нов военен кораб за Украйна. Зеленски заяви още, че се очаква доставката и на безпилотни самолети „Байрактар“, предаде турското национално радио.

В речта си на церемонията, проведена в Одеса за Деня на украинския флот, президентът на Украйна Зеленски каза: „Нашите турски приятели също активно подкрепят развитието на материално-техническата база на корабите на украинските военноморски сили. Изграждането на корпуса на първата ни модерна корвета започна в Турция и ще завърши в Украйна до края на 2023 година“.

„Нашата морска авиация се укрепва успешно. Очакваме да получим модерни и ефективни безпилотни летателни апарати Bayraktar в близко бъдеще“, коментира още украинския президент.


Между Турция и Украйна бяха подписани споразумения в областта на военното корабостроене и по-специално за корветите от клас ADA и безпилотните летателни апарати, за да отговорят на нуждите на украинския флот.

Последни новини

Последни новини

Издадоха принудителна административна мярка за спиране на дейностите по претоварване от кораба „Vera Su“

Министърът на околната среда и водите Асен Личев издава принудителна административна мярка на Изпълнителна агенция „Морска администрация“ за спиране на дейностите по

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент