Турция строи корпуса на корвета за флота на Украйна

Украинският президент Владимир Зеленски обяви, че в Турция е започнало строителството на нов военен кораб за Украйна. Зеленски заяви още, че се очаква доставката и на безпилотни самолети “Байрактар”, предаде турското национално радио.

В речта си на церемонията, проведена в Одеса за Деня на украинския флот, президентът на Украйна Зеленски каза: „Нашите турски приятели също активно подкрепят развитието на материално-техническата база на корабите на украинските военноморски сили. Изграждането на корпуса на първата ни модерна корвета започна в Турция и ще завърши в Украйна до края на 2023 година”.

„Нашата морска авиация се укрепва успешно. Очакваме да получим модерни и ефективни безпилотни летателни апарати Bayraktar в близко бъдеще”, коментира още украинския президент.


Между Турция и Украйна бяха подписани споразумения в областта на военното корабостроене и по-специално за корветите от клас ADA и безпилотните летателни апарати, за да отговорят на нуждите на украинския флот.

Последни новини

Последни новини

Над 2800 руски кораби не могат да посещават пристанища в ЕС

Европейският съюз затвори своите пристанища за целия търговски флот на Русия, състоящ се от над 2800 плавателни съда. Мярката обаче не засяга плавателни съдове, превозващи:

Новата техника на АППД осигурява целогодишно корабоплаването по река Дунав

Специализирана техника, осигурена с европейско финансиране по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура", вече се грижи за целогодишното използване на река

Подобряване на условията за корабоплаване по р. Дунав обсъдиха премиерите на България и Румъния

Транспортната свързаност между България и Румъния беше във фокуса на разговора на министър-председателя Гълъб Донев с румънския му колега Николае Чука. Във

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент