Служебният транспортен министър да отговори на много въпроси, призовават от „Демократична България“

Служебният транспортен министър трябва да отговори на много въпроси – за Пристанище Варна, за ТЕЦ – Варна, за удълбочаването. Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов в живо предаване на Радио Свободна Европа.

По думите му сегашният транспортен министър – Георги Тодоров, е участвал във вземането на решения по сделката за удълбочаване на каналите на варненското пристанище. Той бе председател на борда на директорите на ДП „Пристанищна инфраструктура“, която в инхаус процедура възложи на друга държавна фирма – „ТСВ“ ЕАД, проекта за 350 млн. лева.

Позовавайки се на

журналистически разработки,

Иванов заяви, че присъствието на Георги Тодоров в кабинета повдига въпроси.

Maritime.bg припомня, че представители на местната структура на партията във Варна призоваха за проверки, които да установят как е реализирана т.нар. Зона за обществен достъп на варненското пристанище, в която бяха изградени автомивка, лунапарк и десетки заведения.

Сегашният транспортен министър не само не повдига тези въпроси, но дори поздрави ръководствата на държавните пристанища в Международния ден на моряка. „Пристанищата ни в Бургас и Варна изпълняват своите инвестиционни програми и показват добри темпове на развитие“, подчерта тогава Тодоров, който е бил и заместник министър в транспортния кабинет на Данаил Папазов.

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент