Службите нахлуха в „Пристанище Варна“, анонимници на бившата власт всяват паника сред служителите

Снимка: Пристанище Варна

Редица служби започнаха проверки в държавното „Пристанище Варна“ ЕАД. Рано тази сутрин в главната администрация на пристанището във Варна, както и тази на терминал Варна – Запад, нахлуват агенти на ДАНС, както и прокурори, научи Maritime.bg от няколко независими източника.

Проверките са продължили през целия ден.

Агенти са отнели и мобилни телефони на ключови служители, според свидетелства на техни колеги.

От продължителността на операцията – почти през целия работен ден, не става ясно дали тя е по конкретна разработка или се извършва пълна проверка на дейността на държавния пристанищен оператор. Към момента няма информация за операцията от пресслужбите на участвалите институции, нито от принципала на предприятието – МТИТС.

Междувременно през деня близки до бившата власт анонимни уеб сайтове продължават да разпространяват информация – „слухове“, както сами я определят, че в държавното дружество предстоят съкращения, зад които според тях стои служебният кабинет.

Както е добре известно на работещите в дружеството, но и на широката общественост в морската столица – именно предишната власт допусна драстичното свиване на територията на един от терминалите на пристанището. Това бе дългогодишна политика срещу най-голямото държавно пристанище.

Във Варна – Изток през последните години бяха построени автомивка, лунапарк и десетки заведения, които са в пълна противоположност със световните практики за „градско асимилиране“ на стари пристанища.

В появилите се през този сезон нови „преместваеми обекти“ пък бяха изляти стотици тонове бетон. Свидетели на строителството и към момента не разбират как стомано-бетонни конструкции са получили статут на преместваеми обекти.

Трансформацията на пристанището, която предизвестява съдбата му в близко бъдеще, стана възможна и след промени в закона за пристанищата, осъществени с парламентарното мнозинство отново на ГЕРБ.

Последни новини

Последни новини

Преди 60 години е създаден Дивизион патрулни кораби към Военноморска база – Бургас

Преди 60 години на днешната дата е създаден Дивизион патрулни кораби към Военноморска база – Бургас. На 2 юни 1963 г. е вдигнат флагът на първия от новодоставените шест

Китай стартира първи морски проект за улавяне и съхранение на въглероден диоксид

Началото на първи пилотен демонстрационен проект в Китай за улавяне и съхранение на въглероден диоксид, обяви Китайската национална офшорна петролна корпорация (CNOOC).