Суец канал освободи Ever Given

EVER GIVEN е освободен. Това съобщиха пред Maritime.bg от пресслужбата на корабособственика – японската „Shoei Kisen Kaisha“. Развръзката става възможна след сключено споразумение за обезщетение между компанията и администрацията на канала. Съдът е насочен към Порт Сайд, Египет, където предстои инспекция преди прехода до следващо пристанище.

От компанията изтъкват огромната си благодарност на капитана и екипажа на контейнеровоза.

„Вашата упорита работа и професионализъм илюстрират най-доброто от тези, които служат на море“, подчертават от компанията.

„От самото начало UK Club, заедно със собствениците на кораба и други застрахователи, е съсредоточен върху постигането на справедливо и приятелско споразумение със SCA, което да позволи на кораба, екипажа и товара му да възобновят плаването си. След повече от три месеца преговори сме доволни, че беше постигнато споразумение“, заявиха на свой ред пред Maritime.bg от пресслужбата на UK Club.

„Много сме доволни, че EVER GIVEN най-накрая може да продължи плаването си. BSM би искал да използва тази възможност, за да благодари на капитана и екипажа за тяхната устойчивост и професионализъм през целия този период”, каза Иън Беверидж, главен изпълнителен директор в BSM, съобщиха от пресслужбата на дружеството в съобщение до Maritime.bg.

На 23 март 2021 г. контейнеровоз EVER GIVEN заседна с пилот на борда при транзит на Суецкия канал. На 29 март плавателният съд бе снет от плитчината. При инцидента не беше допуснато замърсяване, щети по товара и нямаше пострадали.

Всичко по темата с EVER GIVEN, четете тук

Последни новини

Последни новини