Сингапур може да ваксинира моряци, но иска ваксини отвън

Сингапур има готовност за ваксинации на чуждестранни моряци, извършващи смени в пристанището, но островният град-държава не планира използване на ваксини от собствения си национален запас. Това коментира транспортният министър на Сингапур Чий Хонг Тат по време на онлайн уебинар на Международната морска камара.

„Ще имаме нужда от подкрепата на IMO и морската индустрия, за да реализираме ваксинационна програма за моряците, но доставките на тези ваксини трябва да дойдат извън националния ни запас“, подчертава Тат.

Той твърди, че морската индустрия сама трябва да поеме водеща роля, а ваксините за моряци да се осигурят през преки търговски договорености на фирмите и производителите.

„Тези видове ваксини за моряци могат да се различават от това, което сме одобрили по националната ни ваксинационна програма“, каза той.

Тема в развитие:

Кипър обяви ваксинационна програма за моряци

Американски пристанища осигуриха безплатни ваксини за моряци

Нидерландия стартира ваксинационна програма за моряци

„Ваксинационна лотария“ за моряците

Сингапур ваксинира приоритетно 10 хил. души от морската индустрия

Сингапур дава приоритет за ваксиниране на работещите в морската индустрия

Последни новини

Последни новини

Няма непосредствена опасност за крайбрежието ни от взривяването на „Каховка“

Във водите на Черно море в района на Одеса постъпва вода от р. Днепър след взривяване на стената на яз. Каховка. Акт, за който взаимно се обвиняват Русия и Украйна. През

Подводният риф при нос Шабла върху карти на Гаетано ди Палма и Ал. Конрад от 1811 и 1828 година

Отсечка от картата „Карта на по-голямата част от Турция в Европа“ на Гаетано ди Палма от 1811 г. с част от западния бряг на Черно и подводният риф при нос Шабла (Cap Chabla).