Спуснаха на вода „Богдан“ – пореден нов кораб на БМФ

На вода бе спуснат пореден нов кораб за „Параходство Български морски флот“ АД. „БОГДАН“ е част от серията бълкери с дедуейт 31 800 т., която се строи за българската компания в китайските корабостроителници Yangzijiang.

м/к БОГДАН

„БОГДАН“ има максимална дължина 190,00 м, максималната широчина – 23,70 м, максималното газене (лятно) – 10,50 м. Той разполага с шест товарни хамбара и с три палубни крана с товароподемност от по 30 тона. Има подрулващо устройство в носовата част.

м/к БОГДАН

В момента в постройка са 8 нови кораба за БМФ. Първият – „Ком“, бе спуснат на вода в началото на миналия месец. През следващата година параходството ще получи други четири кораба от серията, а последните два – през първото тримесечие на 2023 година.

м/к БОГДАН и м/к КОМ

Вижте още:

Последни новини

Последни новини

Празник на флота в Русе (галерия)

От град Русе започнаха празненствата по случай 142-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България. Заместник-командирът на Военноморските сили

Проф. Илия Пеев: Поне 15% ръст на БВП може да даде морската индустрия

За възможността националната морска идея, която толкова пъти беше неглижирана, най-после да има по-ефективна и резултатна завършеност, за очакванията на морската ни общественост