Корабособственик заплашва изоставени моряци в Констанца

Сирийският капитан Абдула Дахла на кораб ALI BEY (IMO: 9070515) изпрати до неправителствената организация HRAS видео, очертавайки лишенията, които той и останалите трима членове на сирийския екипаж продължават да търпят, тъй като техният кораб е арестуван и изоставен от собственика му в пристанище Констанца, Румъния, през ноември 2020 г. Корабособственикът дължи на моряците заплати от преди ноември на обща стойност 175 хил. щ. долара, съобщиха пред Maritime.bg от организацията.

Снимка: HRAS

От HRAS твърдят, че корабособственикът дори заплашва четиримата моряци, останали на борда, със затвор.

Те са изоставени в Констанца без заплати и провизии, включително вода. „Следователно те разчитат на щедростта и благотворителността на местните социални лица и образувания“, казаха пред Maritime.bg от HRAS.

С подкрепа на местния ITF инспектор, пристанищната администрация е осигурила ел.-захранване на кораба. ITF съдейства за съдебно решение, което да удовлетовори на 100% задълженията за заплати към моряците.

Справка на Maritime.bg в базата на Equasis сочи, че собственик на кораба е турската компания „A&D Shipmanagement Co SA“.

Вижте още във видеото:

Последни новини

Последни новини

Празник на флота в Русе (галерия)

От град Русе започнаха празненствата по случай 142-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България. Заместник-командирът на Военноморските сили

Проф. Илия Пеев: Поне 15% ръст на БВП може да даде морската индустрия

За възможността националната морска идея, която толкова пъти беше неглижирана, най-после да има по-ефективна и резултатна завършеност, за очакванията на морската ни общественост