Екипажът на BBC California остава на кораба, 8 моряци са с COVID

Осем моряци от екипажа на BBC CALIFORNIA са дали положителни тестове за коронавирус COVID-19, съобщиха властите в Австралия. Рано тази сутрин корабът застана в пристанище Фримантъл, след като подаде сигнал за влошаване здравословното състояние на половината моряци от 14-членния екипаж.

При необходимост на екипажа ще бъде предоставена медицинска помощ, съобщават още от местните здравни власти, предаде телевизия ABC.

Всички моряци ще останат изолирани на борда на плавателния съд, а при необходимост има готовност за транспортиране до лечебно заведение.

„Веднага след като екипажът е развил симптоми на Covid-19, компанията уведоми австралийските власти и всички други заинтересовани страни“, се казва в изявление на Liberty Blue Shipmanagement – мениджър на кораба.

„В момента компанията работи с властите, за да осигури най-добрите грижи за осемте моряци, които остават на борда на кораба, изолирани от останалите шестима членове на екипажа“, допълват от фирмата.

Maritime.bg припомня, че в неделя властите в Австралия съобщиха, че сред екипажа има българи. Първоначалните данни сочеха, че няма наши моряци, които да проявяват симтоми на заразяване.

Още по темата:

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент