Христо Иванов: Министерството на транспорта да покаже документите за удълбочаването

Това, което ни интересува е Министерството на транспорта да покаже официалните документи по проекта за удълбочаване на плавателните канали в Пристанище Варна, заявява съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов, потърсен за коментар от „Дневник“, след като днес бе поканен на проверка в Пристанище и ТЕЦ – Езерово от изпълнителния директор Данаил Папазов.


„Имаме за цел държавните органи да започнат да си вършат работата и да започнат да отговарят на въпроси и да дават информация. Упражненията на г-н Папазов в публицистика не ме касаят“, заявява още Иванов.

Maritime.bg припомня, че в понеделни изпълнителният директор на контролираната от почетния председател на ДПС централа и пристанище заяви, че удълбочаването на каналите в Пристанище Варна не обслужва дружеството, а е „стратегически проект за България“.

Проектът за близо 400 милиона бе реализиран без възлагане на обществени поръчки.

Още по темата:

Последни новини

Последни новини

Празник на флота в Русе (галерия)

От град Русе започнаха празненствата по случай 142-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България. Заместник-командирът на Военноморските сили

Проф. Илия Пеев: Поне 15% ръст на БВП може да даде морската индустрия

За възможността националната морска идея, която толкова пъти беше неглижирана, най-после да има по-ефективна и резултатна завършеност, за очакванията на морската ни общественост