Индонезия ползва кораб за изолация на заразени с коронавирус

Индонезийският пътническият кораб UMSINI (IMO: 8303264) вече приема за изолация заразени с коронавирус. Плавателният съд се намира в пристанището на гр. Макасаар, предадоха местни медии.

Снимка: VOI

В тази област на страната има установени над 70 хил. заразени с коронавирус COVID-19 само за последните седмици. Ежедневно в този район се установяват по 700 нови случая.

UMSINI е собственост на държавната компания за вътрешен воден транспорт „Pelni“, а по разпореждане на транспортното министерство е включен в борбата с пандемията.

Корабът има капацитет за прием на над 1 500 пасажери, но за заразени ще се предлагат само 800 преоборудвани болнични легла в икономичната класа.

Здравните работници ще бъдат настанени в първа класа.

Вижте още:

Последни новини

Последни новини

Празник на флота в Русе (галерия)

От град Русе започнаха празненствата по случай 142-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България. Заместник-командирът на Военноморските сили

Проф. Илия Пеев: Поне 15% ръст на БВП може да даде морската индустрия

За възможността националната морска идея, която толкова пъти беше неглижирана, най-после да има по-ефективна и резултатна завършеност, за очакванията на морската ни общественост