Индонезия ползва кораб за изолация на заразени с коронавирус

Индонезийският пътническият кораб UMSINI (IMO: 8303264) вече приема за изолация заразени с коронавирус. Плавателният съд се намира в пристанището на гр. Макасаар, предадоха местни медии.

Снимка: VOI

В тази област на страната има установени над 70 хил. заразени с коронавирус COVID-19 само за последните седмици. Ежедневно в този район се установяват по 700 нови случая.

UMSINI е собственост на държавната компания за вътрешен воден транспорт „Pelni“, а по разпореждане на транспортното министерство е включен в борбата с пандемията.

Корабът има капацитет за прием на над 1 500 пасажери, но за заразени ще се предлагат само 800 преоборудвани болнични легла в икономичната класа.

Здравните работници ще бъдат настанени в първа класа.

Вижте още:

Последни новини

Последни новини

Секретен доклад във Великобритания: 55 китайски подводничари загинаха при инцидент

Най-малко 55 китайски подводничари са загинали на борда на подводница, твърдят медии във Великобритания, които цитират секретен доклад на Кралските Военноморски сили.

Бургас посреща MedCruise

Бургас ще бъде домакин на 63-та Генерална асамблея на Асоциацията на средиземноморските круизни пристанища – MedCruise. Асамблеята ще се проведе в периода 10 - 13 октомври

ДФЗ изплати над 2,7 млн. лева на бенефициери по Програмата за морско дело и рибарство 2014–2020

Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ – РА) изплати през септември 2 702 599,59  лв. на бенефициери по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020.