Десет са заразените с коронавирус на BBC California

Трима моряци от екипажа на BBC CALIFORNIA, които имат негативни тестове за коронавирус COVID-19, са карантинирани в хотел във Фримантъл. Четвъртият с отрицателен PCR остава на кораба, за да осигурява работата в машинното отделение, съобщиха властите в Австралия, предаде TWA.

От съобщенията не става ясно дали сред лицата с негативни тестове са българите на борда. Припомняме, че при първичното съобщение за огнището на вируса на кораба, властите в Австралия съобщиха, че сред заразените няма граждани на България. От данните не стана ясно колко наши сънародници са в 14-членния екипаж.

Общият брой на заразените е достигал 10.

Maritime.bg изпрати въпроси до базирания в Германия мениджър на кораба „Либърти Блу“, но към момента отговори не са получени.

Още по темата:

Последни новини

Последни новини

Празник на флота в Русе (галерия)

От град Русе започнаха празненствата по случай 142-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България. Заместник-командирът на Военноморските сили

Проф. Илия Пеев: Поне 15% ръст на БВП може да даде морската индустрия

За възможността националната морска идея, която толкова пъти беше неглижирана, най-после да има по-ефективна и резултатна завършеност, за очакванията на морската ни общественост