Транспортният министър Георги Тодоров вкарва кадър на ГЕРБ в борда на ДППИ?

Служебният транспортен министър Георги Тодоров се е задействал светкавично, след вчерашните разкрития на Maritime.bg за заповедта, с която той освобождава досегашния си колега Ангел Забуртов от борда на ДП „Пристанищна инфраструктура“.

Служебният транспортен министър Георги Тодоров е бивш шеф на борда на ДП „Пристанищна инфраструктура“, която раздаде близо 400 млн. лева за удълбочаването на каналите без обществени поръчки | Снимка: МТИТС

При пълно медийно затъмнение, без обявен конкурс и до провеждането на такъв, със своя заповед Тодоров назначава Ивайло Иванов в борда на ДП „Пристанищна инфраструктура“, твърдят незасивими източници на Maritime.bg в кабинета на служебния министър. Предстои вписване по партидата на предприятието, което този път Тодоров възлага на Забуртов.

Досега Иванов беше директор на Клон – териториално поделение „Пристанище Бургас” в същото предприятие.

На парламентарните избори през април, Иванов бе на неизбираемата 21-а позиция в листата на ПП „ГЕРБ“ в Бургас. Общоизвестно е, че в подопечното му териториално поделение на държавното дружество работа е намерил и първият братовчед и съименник на настоящия кмет на южния морски град.

Maritime.bg припомня, че със своя заповед служебният министър се освободи от поста председател на борда на ДППИ. С друга заповед от края на седмицата, той освободи досегашния си колега Ангел Забуртов. Случайно или не, в заповедта бе написано, че несъществуващият към момента шеф на борда следва да направи вписването.

Сегашната рокада идва на фона на първото заседание на новия парламент.

Критиките към работата на Тодоров и управляваното от него предприятие бяха за удълбочаването на каналите в пристанище Варна. Проект за близо 400 милиона, отпуснати от правителството на Бойко Борисов, раздадени без провеждане на обществени поръчки.

Очаквайте подробности…

Вижте още по темата:

Как служебният министър на транспорта (не) освободи шефа на ДППИ

Избирателна гилотина в транспортното министерство

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент