Служебният премиер да „изчисти“ Морска администрация – София, призовават от моряшкия профсъюз

Цяло чудо е, че служебният транспортен министър Георги Тодоров все още пропуска да изчисти ИА „Морска администрация“ – София. Това заяви пред Maritime.bg инж. Иван Велков, председател на Моряшкия професионален съюз.

Той изтъкна, че е абсолютно недопустимо сегашното ръководство да остане, след като е отговорно за забавянето с близо половин година на процедурата за обявяване на моряците за ключови работници в България.

„Само този факт трябваше да бъде основа за отстраняване ръководството на Морска администрация. Очаквахме действия от служебния транспортен министър, след като такива не последваха, ще търсим съдействие от премиера г-н Янев“, подчерта Велков.

Той заяви, че организацията ще изпрати в близките дни информация до премиера Янев за пропуските на агенцията, които пряко са засегнали хиляди български моряци.

Maritime.bg припомня, че на Празника на моряка, 25 юни, транспортното министерство информира, че страната ни е подала заявка за присъединяване към държавите, обявили моряците за ключови работници.

Към момента това не е потвърдено от Международната морска организация (IMO). В съобщенията на транспортното министерство от юни не бяха посочени инициативи или мерки за постигане на целта.

„Явно Георги Тодоров не е разбрал или удобно забравя, че България не само не обяви моряците за ключови работници по време на пандемията, а страната бе приравнена със Сомалия по време на сегашното ръководство на агенцията“, изтъкна още шефът на моряшкия профсъюз.

Последни новини

Последни новини

Празник на флота в Русе (галерия)

От град Русе започнаха празненствата по случай 142-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България. Заместник-командирът на Военноморските сили

Проф. Илия Пеев: Поне 15% ръст на БВП може да даде морската индустрия

За възможността националната морска идея, която толкова пъти беше неглижирана, най-после да има по-ефективна и резултатна завършеност, за очакванията на морската ни общественост