Гасиха тлеещи въглища на кораб край Видин

Пристанище Видин - Център, снимка: "Пристанище Видин"
Пристанище Видин – Център, снимка: „Пристанище Видин“

Гасиха тлеещи въглища на кораб край Видин. Два дни въглища на чуждестранен кораб са тлеели на борда на кораб, намиращ се на пристанище „Север“ в град Видин, съобщават от пресслужбата на полицията. Сигналът за голямо количество тлеещи въглища е подаден на 21 юли, около обяд, на спешен телефон 112.

За оглед на мястото незабавно е пристигнал началникът на пожарната във Видин, който е констатирал, че тлеят въглища, натоварени на два скачени товарни кораба.

За случая по компетентност е уведомена „Морска администрация“- гр. Лом, по чието разпореждане корабите са установени на котвена стоянка.

Кризисен щаб под ръководството на областния управител на Видин е извършил оглед на корабите. След осъществена комуникация с ръководството на Изпълнителна агенция „Морска администрация“ се създава организация за разтоварване на тлеещите въглища на пристанище Север и загасяването им.

Вчера в 8 часа под ръководството на началника на дирекция „Морска администрация“ – Лом са предприети действия за поетапно разтоварване на тлеещите въглища на територията на пристанището и загасяването им. Операцията протича според планираните действия и към момента няма опасност от възникване на допълнителни инциденти.

За безопасност на гражданите пътят към пристанището е бил затворен.

Източник БНР

Последни новини

Последни новини

Искат оставки в Морска администрация за бездействието със заседналия кораб

Граждани организираха група в социалните мрежи с искане към служебния премиер Стефан Янев и служебния министър на транспорта Христо Алексиев за незабавно освобождаване на

ГЕРБ: Далавери, лични сметки и корупция водят до екокатастрофа с кораба край Яйлата

Престъпното бездействие на служебния кабинет на президента Румен Радев за авариралия кораб може да доведе до екокатастрофа. Това пише в позиция на ГЕРБ - Варна, изпратена до

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент