Контраадмирал Михайлов: България не е изоставена, ценен член сме за НАТО

От българска гледна точка присъствието на постоянно разположени военноморски сили в Черно море е изключително важно, защото това показва единството в Алианса. Показва съвместимост и на първо място показва на българите, че не сме изоставени и България е ценен член на НАТО. Това казва командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов в разговор на английски език пред “Дневник”.

Вижте още във видеото:

Кораби на НАТО участваха в черноморското учение “Бриз 2021” под българско командване от 11 до 19 юли. Включиха се две от четирите военноморски групи на алианса, както и 12 натовски държави плюс партньорите Украйна и Грузия. Ученията включваха симулация на пожар на кораб в пристанището на Варна и овладяване контрола над отвлечен търговски кораб.

Вижте още:

Последни новини

Последни новини

Над 2800 руски кораби не могат да посещават пристанища в ЕС

Европейският съюз затвори своите пристанища за целия търговски флот на Русия, състоящ се от над 2800 плавателни съда. Мярката обаче не засяга плавателни съдове, превозващи:

Новата техника на АППД осигурява целогодишно корабоплаването по река Дунав

Специализирана техника, осигурена с европейско финансиране по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура", вече се грижи за целогодишното използване на река

Подобряване на условията за корабоплаване по р. Дунав обсъдиха премиерите на България и Румъния

Транспортната свързаност между България и Румъния беше във фокуса на разговора на министър-председателя Гълъб Донев с румънския му колега Николае Чука. Във

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент