Двама загинаха при нападение срещу танкер край Оман

Плаващият под флага на Либерия танкер MERCER STREET (IMO 9539585) е атакуван на около 152 nm североизточно от бреговете на Оман. Това съобщи компанията за морска сигурност „Дриад“, позовавайки се на свои източници. UKMTO твърди, че са налични данни за две нападения на 29 юли около 0700 UTC и второ около 2340 UTC. Въпреки, че точните подробности остават неясни, се предполага, че и при двата инцидента е много вероятно да става дума за един и същ плавателен съд.

Илюстративно изображение

Първото нападение срещу кораба е осъществено с безпилотен летателен апарат (БЛА), докато характерът на второто остава неясен. Има данни, че на борда на плавателния съд е имало експлозия.

В докладите се твърди, че има двама загинали на MERCER STREET. Единият – член от офицерския състав на екипажа, а вторият – член на охранителна група. Загиналите са граждани на Великобритания и Румъния.

27-членен е екипажът на кораба, съставен от моряци от Румъния, Русия, Китай, Украйна, Филипини, Грузия и Индия, според първоначалните данни.

Оператор на кораба е израелската „Зодиак Меритайм“. Дружеството потвърди, че има двама загинали на борда.

Очаквайте подробности…

Още по темата:

Последни новини

Последни новини

Finn Devoti Cup остана във Варна, силно общинско присъствие на финалната церемония

Състезателят на МК Одесос Варна Владимир Стасюк спечели по драматичен начин първото издание на ветроходната Finn Devoti Cup във Варна. Украинецът, който от няколко сезона се

Военнослужещи почистиха и боядисаха експонати на Военноморския музей

Военнослужещи от Инженерно-сапьорна рота, в.ф. 34410 и Хидрографска служба, в.ф. 26870 към Военноморските сили участваха във възстановяване на експонати във Военноморския музей.

Завърши водолазното учение на Военноморските сили с международно участие „Тритон 2023” 

Завърши водолазното учение на Военноморските сили на Република България с международно участие „ТРИТОН 2023”. To се проведе за трета поредна година и е резултат от