Не се планират съкращения в Пристанище Варна

Снимка: Пристанище Варна

Представители на транспортния синдикат СТСБ с председател Екатерина Йорданова, която е общински съветник от ГЕРБ в София, са провели среща с ръководството на „Пристанище Варна“ ЕАД, съобщават от организацията.

Синдикалните членове са обсъдили предложенията на ръководството на пристанището за оптимизацията на работното време и числеността на персонала. Те не подкрепят предложенията на представителите на работодателя, като заявяват готовността си да посрещнат председателя на СТСБ, за да обсъдят належащите въпроси в търсене на решения.

След срещата с членовете на СТСБ, Екатерина Йорданова, заедно с председателя на СТСБ – Варна – Изток Мартин Индзудис и председателя на борда на директорите на “Пристанище Варна” Тихомир Тодоров, се срещнаха с изпълнителния директор Петър Сеферов и юриста на компанията, информират от организацията.

“Предложенията на работната група на дружеството за оптимизация на работното време и числеността на персонала не се подкрепят от двете синдикални организации и СТСБ стои твърдо зад своите основни членове”, заяви пред ръководството Екатерина Йорданова и допълни, че проблемите досега са се решавали на база диалог и разчита, че и занапред ще се решават съвместно.

В резултат на срещата, СТСБ получи гаранции от изпълнителния директор, че съкращения на заети хора в пристанищата няма да има при евентуално преструктуриране. Ако някъде се наложи закриване на конкретна позиция, на засегнатите ще бъде предложено за компенсация да заемат друга длъжност в дружеството.

Двете страни се договориха всички тези решения да бъдат взимани в диалог със синдикатите.

“Предвид сериозните изпитания, пред които е изправено “Пристанище Варна” и нестабилната политическа ситуация, бих искала да заявя, че ние в СТСБ познаваме проблемите на работниците, имаме дългогодишен опит и професионални лидери в двата терминала, които винаги са близо до хората. В тази връзка напомням и уверявам всички, че продължаваме твърдо да отстояваме решенията на всички възникващи проблеми, в диалог с ръководството”, заявява в заключение Екатерина Йорданова.

Какво се случва в пристанищата и управляващото инфраструктурата им предприятие, всичко по темата до момента:

Последни новини

Последни новини

Пристанищни синдикати: Не подкрепяме предложенията на Благомир Коцев за зоната на Пристанище Варна

За прехвърляне на обособената обществена зона в Пристанищен терминал Варна - Изток на Община Варна се обяви бившият областен управител на Варна Благомир Коцев (Продължаваме

Младежи, взели участие в „Дните на сините кариери“, проявяват интерес към обучение и реализация в България

Международният формат "Дни на сините кариери" даде възможност на 60 младежи от Португалия, Испания, Полша, Гърция, Румъния и България да се запознаят с възможности за