Още двама моряци отиват в затвора за дрогата на MSC Gayane

Иван Дурашевич и Ненад Илич, моряци от Черна гора, бяха осъдени на затвор в понеделник от федерален съд в САЩ, предаде телевизия NBC. Причината – откритите близо 20 тона кокаин на стойност около 1 млрд. щ. долара на борда на MSC GAYANE през 2019 г.

Maritime.bg припомня, че в контейнери на борда беше открит висококачествен кокаин. Пратката бе заловена от федералните служби на САЩ в контейнерен терминал на пристанището във Филаделфия.

Първоначално бяха повдигнати обвинения срещу двама от моряците – втория помощник-капитан и член на палубната команда. Техните показания станаха причина да бъдат арестувани още четирима от колегите им.

Дурашевич, който е бил втори помощник-капитан на MSC GAYANE, е осъден на шест и половина години лишаване от свобода, а Илич – кадет в машинната команда, получава 7-годишна присъда. Петима други от екипажа вече бяха осъдени.

Последни новини

Последни новини

Не са извършени подробни изследвания преди строителството на „Карантината“ във Варна

Не са извършвани изследвания за по-детайлна и надеждна оценка при строителството на рибарско пританище Карантината за установяване ефекта на наносния транспорт, ерозионните и