Нова заповед и нови лица в борда на Пристанищна инфраструктура

Трима нови членове назначава служебният транспортен министър Георги Тодоров в съвета на директорите на ДП „Пристанищна инфраструктура“, става ясно от проверка на Maritime.bg. Припомняме, че в средата на миналия месец Тодоров издаде заповед, с която освободи Ангел Забуртов от поста генерален директор. Тя бе последвана от серия разпореждания, които приключват с вчерашна заповед, с която практически е изцяло подменен досегашният състав на съвета. Припомняме, че до поемането на поста служебен министър Георги Тодоров бе председател на съвета на директорите на държавното предприятие. Едва днес в Търговския регистър към Агенцията по вписванията е подадено заявление за смяна на състава на борда. Това се случва 20 дни след освобождаването на Забуртов и дни след обявяване на проекто-кабинета на ПП „Има такъв народ“.

Със заповед от 04 август в борда на ДП „Пристанищна инфраструктура“ се назначават Добромир Янев, Георги Димитров и Ивайло Иванов. Последният бе директор на териториалното поделение на ДППИ в Бургас и кандидат за народен представител на изборите от април от коалиция „ГЕРБ – СДС“.

За генерален директор се назначава Добромир Янев, става ясно от заповедта на министър Тодоров.

С нея се освобождава и последния член на борда от досегашния му състав – Александър Александров.

От справка в Търговския регистър е видно, че подаденият за вписване нов генерален директор има участие в бургаско дружество за консултантски услуги в сферата на финансите, счетоводството и застраховането. Янев е председател и на сдружение от Бургас, което работи за откриване, анализиране и подпомагане решаването на проблеми, свързани с младите хора. Той е роден през 1981 г.

За родения през 1956 г. нов член на борда Георги Илиев няма публични данни за участия в дружества, според справка в ТР.

В новата заповед на министър Тодоров, която е подадена за вписване вчера, се посочва, че тримата нови членове се назначават до провеждането на конкурс.

Припомняме, че през миналата седмица изтече срокът за участие по него, а според източници на Maritime.bg поне четирима бивши генерални директори са подали документи.

Maritime.bg изпрати запитване до пресслужбата на МТИТС за предоставяне на информация за новоподадените за вписване членове на СД на ДП „Пристанищна инфраструктура“.

Какво се случва в пристанищата и управляващото инфраструктурата им предприятие, всичко по темата до момента:

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент